Etusivu
PSS
Nostajat
Uutiset
Valokuvia
Videot
Jäsenyys
Yhteystiedot
Historiaa
Voimanosto
Painonnosto
Voimanosto tulokset
Painonnosto tulokset
Yhdistyksen säännöt
Harjoitusvuorot
Harjoittelu
Linkit
Admin
Nino Nyberg SM-kultaan Kankaanpäässä ( el 29.11.2015 )
Nino Nyberg voitti SM-kultaa Klassisen voimanoston nuorten ikäluokkien SM-kilpailuissa Kankaanpäässä 28.11.2015.
Nino kilpaili ikäluokassa M15, painoluokassa 66 kg. Omaa painoa hänellä oli alle 61 kg joten kasvunvaraa vielä tähän sarjaan on puolenkymmentä kiloa.
Kun kyseessä oli nuorukaisen ensimmäinen voimanostokilpailu, oli järkevää aloittaa nostot varmoilla painoilla. Niinpä jalkakyykky aloitettiin 65 kilolla, mikä meni kaiken taiteen sääntöjen mukaan hienosti. Toiselle kierrokselle tehty 7,5 kilon korotus ei tuottanut ongelmia ja kolmannella nostolla 80 kiloa nousi myös hallitusti ylös.

Kyykyn jälkeen Nyberg oli kilpakumppaniaan Mikael Salomäkeä jäljessä 17,5 kg. Kakkoslaji penkkipunnerrus on kuitenkin nuoren tikalaisen bravuurilaji. Penkin aloitus 65-raudasta oli kevyt, hyvin meni toisen roundin 75 kiloakin, mutta kolmannelle kierrokselle rohkeasti pyydetty 80 kg pysyi vielä poissa onnistuneiden nostojen pöytäkirjasta. Kilpakumppani jäi penkissä 47,5 kiloon joten Nino johti kisaa kahden lajin jälkeen 10 kilolla.

Voimanostokisat ratkaistaan kun tanko lasketaan lavalle, on tapana sanoa. Niin tietysti nytkin, mutta Nyberg selvisi kolmen onnistuneen noston vetoputkella painoista 102,5-110-115 ja teki haastajansa tilanteen liian vaikeaksi. Tätä paremmin ei uutta harrastusta juuri voi aloittaa!

TULOKSET

SM-kultaa, Nino Nyberg ja hopeamitalisti Mikael Salomäki palkintopallilla