Harjoittelu
Linkit
Admin
Klassisen voimanoston SM-2015 ( el 13.01.2015 )
Ylitornion SM-kisat sujuivat Kajastuksen nostajilta hyvin. Kolmesta nostajasta ensimmäisenä lavalla esiintyi Ilari Valkonen sarjassa 83 kg. Ilari sai toisella jalkakyykkykierroksella ylös ennätyksensä 212,5 kg, mutta kolmas kierros ja 217,5 kg oli liikaa. Valkonen oli kyykyn 8. vahvin 14 nostajasta. Penkkipunnerruksessa nousi puhdas sarja 142,5-150-155 mikä teki hänestä sarjan 4. parhaan punnertajan. SE-lajissaan maastanostossa Ilari sai 270 ja 287,5 ylös, mutta 292,5 oli tällä kertaa liikaa. Valkosen loppusijoitus oli hieno neljäs sija 655 kilon yhteistuloksella. Sarjan voittanut Mikko Ronkainen voitti Valkosta kyykyssä 17,5, penkissä 15 ja vedossa 13 kg - ei siis kovin paljoa missään lajissa. Ronkaisen viimeinen veto, 300,5 kg, onnistui ja näin Ilarin SE jäi historiaan.

Toinen tikalainen Aavasaksan Kisan järjestämissä kisoissa oli ensimmäistä kertaa yleisessä sarjassa SM-tasolla esiintynyt Irene Korpinen. Irene nosti sarjassa 72 kg sarjan 110+65+130=305. Sarjan keskiryhmä oli kovan Johanna Kankus - Anni Vuohijoki -kärjen takana tasainen. 10 lisäkiloa yhteistulokseen olisi tuottanut Korpiselle sijan viisi.

Kajastuslaisten osuuden voimailutapahtumassa päätti Henri Pulkkinen sarjassa 74 kg. Pulkkisen kelpo sarja 180+120+220=520 kg tuotti sijan 10 tusinan nostajan sarjassa.

IPF-sääntöjä noudattavien voimanostajien enemmistö on Suomessa siirtynyt kilpailemaan klassisessa kilpailumuodossa (=ei nostamista helpottavia varusteita) minkä huomaa kisojen kovassa tasossa. Kajastuksen kolmen nostajan panos oli hyvä ja kaikille jäi, kuten urheilijoille tuleekin jäädä, ajatus palata ensi vuonna vielä voimakkaampana SM-areenalle.