Etusivu
PSS
Nostajat
Uutiset
Valokuvia
Videot
Jäsenyys
Yhteystiedot
Historiaa
Voimanosto
Painonnosto
Voimanosto tulokset
Painonnosto tulokset
Yhdistyksen säännöt
Harjoitusvuorot
Harjoittelu
Linkit
Admin
Henri Pulkkinen rikkoi SM-tulosrajat ( el 03.06.2013 )
Salon Voimailijat järjesti klassisen voimanostokilpailun 2.6.2013. Klassinenhan tarkoittaa ilman erikoisvarusteita suoritettavaa kilpailua.
TiKasta SM-tulosrajoja lähti tavoittamaan sarjaan 74 kiloa hoikistellut Henri Pulkkinen.
Järjestäjien toimissa oli toivomisen varaa: kyykyn avustajia oli lavalla minimimäärä, alle 250 kg:n kyykyissä vain sivuvarmistajat jne. Myös tuomaritoiminta onnahteli ajoittain; komennot, vieraskielisinä kun pitää nykyään antaa, tulivat väärässä järjestyksessä kuten penkkipunnerruksessa juuri Henrille annettu 'press' tilanteessa kun tanko oli vasta otettu telineestä. Tuo virhe paikattiin ja Pulkkinen sai uuden noston toiseen penkkipunnerukseensa, 120 kiloon, mikä oli lajin SM-kisaraja.
Kisan aloittanut jalkakyykky sujui hyvin, painot 155, 170 ja 175 nousivat puhtaasti. Penkkipunnerruksen ensimmäinen, 110 oli sarjapainomaisen helppo, toinen oli edellämainittu 120 ja se meni uusintanostolla ja oikeilla komennoilla helposti. Kolmatta varsinaista suoritusta Henri ei penkissä käyttänyt.
Maastanostossa alkupaino 185 horjahti keveydestään huolimatta eteen ja hylättiin. Jatko oli varmaa työskentelyä kun niin 195 kuin 200 kg nousivat puhtaasti.
Matemaattisen operaation jälkeen todettiin yhteistulosta kertyneen 495 kiloa mikä määrä ylitti viidellä kilolla SM-tulosrajavaatimuksen. Nostetut kilot 73,4 -kiloisella kropalla merkitsivät koko kisan toiseksi korkeimpia Wilks-pisteitä (358,13).
Loppu hyvin, kaikki hyvin.